Chiang Mai International Airport | reisgids voor Chiang Mai International Airport (CNX) (2024)

Chiang Mai International Airport, ook bekend als Chiang Mai Airport (IATA: CNX, ICAO: VTCC), is een openbaar commercieel vliegveld dat de stad Chiang Mai bedient, de hoofdstad van de provincie Chiang Mai in Thailand. Het is de belangrijkste toegangspoort tot Noord-Thailand en momenteel het op drie na drukste vliegveld van het land.

Het vliegveld is eigendom van de Koninklijke Thaise luchtmacht en wordt geëxploiteerd door de Airport of Thailand PCL (AOT).

Het heeft een hoogte van 316 meter, of 1.037 ft., Boven zeeniveau. Het heeft een start- en landingsbaan aangeduid als 18/36 met een asfaltoppervlak van 3.100 bij 45 meter.

Chiang Mai Airport heeft twee terminals in één gebouw, één voor binnenlandse passagiers en de andere voor internationale vluchten. De aankomsthal voor binnenlandse en internationale vluchten bevindt zich op de begane grond; vertrekken vinden plaats op de bovenverdieping.

Chiang Mai is officieel heropend en gelanceerd als de eerste internationale vlucht die toeristen naar het programma "Charming Chiang Mai" bracht. Chiang Mai Airport verwelkomde op 6 november 2021 een vlucht met 83 reizigers uit Zuid-Korea, na twee jaar niet functioneel te zijn geweest voor publiek gebruik.

Chiang Mai is een belangrijke toegangspoort tot Noord-Thailand en wordt steeds populairder als toeristische bestemming. De internationale luchthaven verwelkomt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers en heeft 130 vluchten per week vanuit Bangkok, Singapore, China, Taiwan, Myanmar en Laos. Het is bekend dat de luchthaven 24 vluchtbewegingen per uur kan verwerken.

Het vliegveld biedt een breed scala aan faciliteiten voor iedereen. Er zijn reisbureaus op de luchthaven en klantenservicebalies voor Thai Airways, Singapore Airlines, Bangkok Airways, AirAsia, Nok Air en verschillende andere luchtvaartmaatschappijen. Er zijn ook verschillende wisselkantoren en geldautomaten in de terminal.

Chiang Mai Airport heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder twee cafés, een delicatessenwinkel en een fastfoodrestaurant. Verschillende winkels verkopen ook zijde, handwerk, verse producten en souvenirs.

De vertrekhal heeft ook andere eet- en winkelgelegenheden om te bezoeken.

Geschiedenis van Chiang Mai International Airport

In 1921 werd Chiang Mai International Airport opgericht als Suthep Airport.

In 2008 werd de grootste luchthaven van Thailand, Suvarnabhumi Airport, tijdelijk gesloten vanwege protesten en andere interne problemen. Daarom werd Chiang Mai Airport tijdelijk de alternatieve tussenstop voor China Airlines' Taipei-Europa vluchten en Swiss International Airlines' Singapore-Zurich vluchten.

Op 24 januari 2011 werd Chiang Mai Airport een tweede thuisbasis voor Thai AirAsia en werden de vluchten van China Airlines reguliere vluchten op de luchthaven.

In 2014 heeft de luchthaven haar faciliteiten opgewaardeerd voor grotere vliegtuigen, de openingstijden 24/7 verlengd en de internationale en binnenlandse terminals gerenoveerd voor een grotere passagierscapaciteit.

In 2018 waren er 31 luchtvaartmaatschappijen actief op de luchthaven, die ongeveer 11 miljoen passagiers bedienden met meer dan 78.000 vluchten en meer dan 14.000 ton vracht.

Transferdiensten op Chiang Mai International Airport

Chiang Mai International Airport biedt verschillende transportopties die passagiers kunnen ophalen en afzetten bij het grondvervoersgebied.

Transferdiensten zoals taxi's, shuttles, autoverhuur, ritdelen, bussen en minibusjes zijn beschikbaar op de luchthaven.

Het meest voorkomende vervoermiddel in Chang Mai is echter de "Songthaew", een grote omgebouwde pick-up truck die enkele forenzen in de metro bedient.

Het andere bekende transportsysteem van de stad is de "Tuk-Tuk". Het is het nationale embleem van Thailand en een moderne versie van een riksja. Een tuk-tuk is een gemotoriseerd voertuig met drie wielen en een zitcapaciteit van twee tot drie gemiddeld formaat passagiers.

Reizigers wordt geadviseerd om hun bagage en persoonlijke bezittingen veilig te stellen. Controleer alstublieft de bagagevereisten van de luchtvaartmaatschappij voor welke items zijn toegestaan in handbagage en ingecheckte bagage.

Autoverhuurdiensten op Chiang Mai International Airport

Er zijn voertuigen te huur beschikbaar op Chiang Mai International Airport.

Buitenlandse en lokale autoverhuurbalies bevinden zich op de eerste verdieping van het binnenlandse aankomstgebied.

Gekwalificeerde huurders moeten minimaal 20 jaar oud zijn en bestuurders moeten een veilig rijrecord hebben met een geldig rijbewijs. Bekijk en vergelijk alle autoverhuurbedrijven op Chiang Mai International Airport.

  • Een internationaal rijbewijs is vereist. Als het rijbewijs echter niet in het Engels is, is er een notariële vertaling nodig.
  • De hoofdbestuurder moet een creditcardhouder zijn; de kaart moet voldoende middelen hebben om de eigen risico te dekken, die gedurende de huurperiode in rekening wordt gebracht. De kaart is ook vereist om lokale kosten, extra apparatuur en alles wat bij de autoverhuurbalie is gekocht, te betalen.

De huurprijzen kunnen variëren, afhankelijk van het gekozen bureau en het type voertuig.

Ritdelen op Chiang Mai International Airport

Ritdelen zijn niet bekend in Chiang Mai. Er is echter een opererend ritdeelbedrijf dat transfers van en naar Chiang Mai International Airport aanbiedt.

In maart 2018 fuseerde Uber met Grab en nam het de regionale activiteiten over. Momenteel fungeren voertuigen van het Grab-bedrijf ook als ritdeeldiensten.

Passagiers kunnen hun ritdelen voertuig vooraf boeken door de applicatie van het bedrijf op hun smartphone te downloaden.

De tarieven voor ritdelen kunnen variëren, afhankelijk van het geselecteerde voertuigtype en de bestemming.

Taxi's op Chiang Mai International Airport

Taxi's zijn beschikbaar buiten de binnenlandse en internationale terminals van Chiang Mai Airport.

Ze mogen alleen passagiers ophalen en afzetten bij het grondvervoerscentrum van elke terminal. Zie meer informatie over taxi's op Chiang Mai International Airport.

Chiang Mai Airport ligt op ongeveer 5 km van het stadsdistrict Chiang Mai. Daarom begint het geschatte tarief vanaf de luchthaven naar het hart van Chiang Mai en vice versa bij ฿ 105,00.

Let op: taxitarieven kunnen verschillen afhankelijk van de bestemming van de passagier.

Bussen op Chiang Mai International Airport

Er zijn enkele bussen en minibusjes die de provincie Chiang Mai bedienen.

Ze mogen alleen passagiers ophalen en afzetten bij het grondvervoerscentrum van elke terminal. Meer informatie over bussen van en naar Chiang Mai International Airport.

Het enkeltarief voor de bus begint bij ฿30,00.

Treinen op Chiang Mai International Airport

Treinvervoer is niet beschikbaar op het terrein van Chiang Mai International Airport. Passagiers kunnen echter een taxi of ander vervoermiddel nemen naar het dichtstbijzijnde treinstation, dat ongeveer 9 km tot 10 km van de luchthaven ligt. Meer informatie over treindiensten in de buurt van Chiang Mai International Airport.

Hotel Shuttle Services op Chiang Mai International Airport

Er zijn hotels in Chiang Mai die gratis pendeldiensten van en naar Chiang Mai International Airport aanbieden.

Passagiers wordt geadviseerd om vooraf contact op te nemen met hun accommodatie voor luchthaventransfers.

Niet-shuttle transfers kunnen ook passagiers ophalen en afzetten bij het grondvervoerscentrum van elke terminal.

Niet-shuttle tarieven kunnen variëren, afhankelijk van de dienstverlener.

Parkeren op Chiang Mai International Airport

Chiang Mai International Airport biedt meer dan 400 voertuigen in openluchtparkeerplaatsen en een parkeergarage met meerdere verdiepingen met meer dan 1.300 auto's.

Het parkeertarief begint bij ฿20,00 voor het eerste uur en ฿250,00 per dag. Zie meer informatie over kort en lang parkeren op Chiang Mai International Airport.

Parkeertarieven kunnen echter variëren afhankelijk van het voertuigtype en de verblijfsduur in het gebied.

Andere diensten op Chiang Mai International Airport

WiFi op Chiang Mai International Airport

Er is gratis WiFi beschikbaar op Chiang Mai International Airport gedurende twee uur. Passagiers kunnen hun apparaten verbinden met het netwerk "@ AirportTrueFreeWiFi".

Geldautomaten op Chiang Mai International Airport

Geldautomaten zijn beschikbaar. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht, dus controleer het tariefschema en de dagelijkse opnamelimiet van uw bank als u naar het buitenland reist. Meld ook uw reisplannen aan uw bank, of het nu internationaal of binnenlands is.

Valutawissel op Chiang Mai International Airport

Valutawisseldiensten zijn beschikbaar ter plaatse. Wisselkantoren bevinden zich in de vertrek- en aankomsthal van beide terminals.

Verpleegkundige stations op Chiang Mai International Airport

Er zijn geen verpleegkamers beschikbaar op Chiang Mai International Airport. Er zijn echter toiletten gereserveerd voor personen met beperkte mobiliteit of personen met een handicap die moeders ook kunnen gebruiken om aan de behoeften van hun baby's te voldoen.

Toiletten op Chiang Mai International Airport

Toiletten bevinden zich in de pre-beveiligings- en post-beveiligingsgebieden van de binnenlandse en internationale terminals.

Eten en drinken op Chiang Mai International Airport

Eetgelegenheden zijn beschikbaar op de boven- en benedenverdieping van elke terminal.

Roken op Chiang Mai International Airport

Er is een rooklounge op de bovenverdieping van het internationale vertrekkersgebied.

Verloren en Gevonden sectie op Chiang Mai International Airport

Verloren en gevonden voorwerpen worden naar de informatiebalie op de benedenverdieping van beide terminals gebracht.

Voor verdere hulp met betrekking tot verloren en gevonden voorwerpen kunt u zich wenden tot de informatiebalie of contact opnemen met +66 5392 2000 ext. 2100.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij voor verloren voorwerpen tijdens de vlucht of in het vliegtuig.

Luchthaven Communicatiecentrum op Chiang Mai International Airport

De informatiebalie bevindt zich op de begane grond van elke terminal.

Huisdierenuitlaat op Chiang Mai International Airport

Huisdierenuitlaatgebieden of servicehondengebieden zijn niet beschikbaar op de luchthaven. Inkomende en uitgaande reizigers die huisdieren meenemen, moeten zich houden aan het beleid en de voorschriften van de luchthaven.

Passagiers moeten het Bureau voor Reizen met Huisdieren informeren, dat regels zal verstrekken over wat moet worden nageleefd, of ze kunnen de officiële website van het Department of Livestock Development http://www.dld.go.th raadplegen voor de procedures.

Bagageafhandeling op Chiang Mai International Airport

Het bagageafhandelingsgebied bevindt zich in de aankomsthal van beide terminals.

Bagagekarren worden verstrekt voor passagiers die hulp nodig hebben bij het vervoeren van bagage.

In geval van verloren bagage kunnen passagiers contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij of de informatiebalie van Chiang Mai Airport om hulp te krijgen.

Gehandicapte passagiers op Chiang Mai International Airport

Chiang Mai International Airport biedt faciliteiten die geschikt zijn voor gehandicapten en gemakkelijk toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit.

Passagiers die speciale assistentie nodig hebben, kunnen contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij of de luchthaven voor rolstoelreserveringen.

Contactgegevens Chiang Mai International Airport

Adres: 60 Mahidol Road, Suthep Subdistrict, Mueang District, Chiang Mai 50200

Algemeen telefoonnummer: +66 05327 022233 of +66 0532 0330019

E-mail: usa@airportthai.co.th

Telefoonnummer verloren en gevonden: +66 5392 2000 ext. 2100

Officiële website: https://chiangmai.airportthai.co.th

Lokale informatie

Rijden aan de: linkerkant

Elektriciteit: 230V/50Hz

Stekker: A, B en C

Valuta: Thaise Baht, Baht, ฿

WiFi op de luchthaven: Gratis WiFi is alleen toegankelijk op Chiang Mai International Airport gedurende twee uur. Passagiers kunnen hun apparaten verbinden met het netwerk "@ AirportTrueFreeWiFi".

Chiang Mai International Airport | reisgids voor Chiang Mai International Airport (CNX) (2024)
Top Articles
Magicseaweed Flagler Beach
Mchoul Funeral Home Of Fishkill Inc. Services
Compare Foods Wilson Nc
Busted Newspaper Zapata Tx
Hotels
Black Gelato Strain Allbud
Is Csl Plasma Open On 4Th Of July
Unraveling The Mystery: Does Breckie Hill Have A Boyfriend?
Violent Night Showtimes Near Amc Fashion Valley 18
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
Red Heeler Dog Breed Info, Pictures, Facts, Puppy Price & FAQs
California Department of Public Health
6001 Canadian Ct Orlando Fl
ocala cars & trucks - by owner - craigslist
Viha Email Login
Google Feud Unblocked 6969
My.tcctrack
Pekin Soccer Tournament
Craigslist In Visalia California
Jbf Wichita Falls
Hewn New Bedford
The Weather Channel Local Weather Forecast
Is Windbound Multiplayer
Rust Belt Revival Auctions
Netwerk van %naam%, analyse van %nb_relaties% relaties
Craig Woolard Net Worth
Royalfh Obituaries Home
Firefly Festival Logan Iowa
Vht Shortener
Craigslist Scottsdale Arizona Cars
Package Store Open Near Me Open Now
Datingscout Wantmatures
Have you seen this child? Caroline Victoria Teague
Linabelfiore Of
Craigslist West Seneca
Edict Of Force Poe
8005607994
Labyrinth enchantment | PoE Wiki
Topos De Bolos Engraçados
Sam's Club Gas Prices Florence Sc
Casamba Mobile Login
Karen Wilson Facebook
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Cocaine Bear Showtimes Near Cinemark Hollywood Movies 20
Fedex Passport Locations Near Me
Ucla Basketball Bruinzone
Kjccc Sports
Marcel Boom X
1990 cold case: Who killed Cheryl Henry and Andy Atkinson on Lovers Lane in west Houston?
Craigslist Indpls Free
Home | General Store and Gas Station | Cressman's General Store | California
Where Is Darla-Jean Stanton Now
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 5299

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.